среда, 28. октобар 2009.

Preporuka : 3OFMILLIONS - Immediate (Space Dairy, 2008) + Golden Calf EP. (hellosQuare, 2008)



Dovoljno je reci ADRIAN KLUMPES (solo, KLUMPES/AHMAD duo, PIVOT, ex TRIOSK) i naravno jos jedan u nizu njegovih fenomenalnih projekata u maniru 'post-jazz-a. Pored Klumpes-a (klavir, elektronika), ovaj trio cine jos i Abel Cross (punk!!! i jazz projekti), na bass-u i Ryan Finn na bubnjevima i perkusijama. Savremeni dzez je ovde perfektno uklopljen sa elektroakusticnim iprovizacijama i mikroskopski preciznim zvukom. Nazire se uticaj Klumpesovih sunarodnika *THE NECKS, u kombinaciji sa suptilnom elektronikom, dok bucniji delovi albuma delimicno podsecaju na SUPERSILENT. Ima tu pomalo od onoga sto mozemo cuti u ostalim njegovim projektima, ali opet sa snaznim uticajima preostale dvojice muzicara u postavi, koji zajedno sa Klumpesom i cine da se ovaj projekat ipak razlikuje od svega sto ste ranije culi.
Na momente bucno i eksplozivno, na momente tiho i atmosfericno, ali ne neslusljivo, sto je cesto obelezje buke ili dosadno, kao sinonim za ambijentalnu muziku. Ne 100% 'free', ne 100% 'noise'. Strogo izbalansirano, ali ne na racun uzbudljivosti i inventivnosti. Po meni, ovako treba da zvuci dzez 21. veka. Mislim da su ovim izdanjima samo otvorili prolaz ka jos mocnijim buducim izdanjima, a do tada... Puna preporuka!!!

Preporuka bez teksta : LEYLAND KIRBY - When We Parted My Heart Wanted To Die (Part 1) (History Always Favours Of Winners, 2009)


* LEYLAND KIRBY

Preporuka bez teksta : BLACK TO COMM - Alphabet 1968 (Type, 2009)



*BLACK TO COMM