понедељак, 22. фебруар 2010.

Preporuka : MURCOF - Remembranza (Leaf Label, 2005)


[Nazalost jedina privatna fotka koja je nekim cudom ostala u zivotu - Dis-Patch 04, 08. oktobar 2005. god, Centar za kulturnu dekontaminaciju, Beograd - neposredno pred pocetak koncerata]
Zivi nastupi:
Stephan Mathieu, Si-Cut. DB, Octex i MURCOF po drugi put medju nama i premijerna promocija tada jos neobjavljenog albuma "Remembranza"


Posle duzeg vremena, danas sam preslusao i podsetio se ovog brilijantnog albuma meksickog elektronskog umetnika i producenta Fernanda Corone, poznatijeg kao "Murcof", koga smo imali prilike i srece dva puta da slusamo uzivo u Beogradu. Sto se mene tice "Remembranza" vec moze da se proglasi pravim klasikom i sigurno njegovim najsuperiornijim izdanjem koje je ugledalo svetlost dana. Muzika na ovom majstorski produciranom albumu mracne atmosfere, savrsena je simbioza minimalne elektronike, pulsirajucih "glitch" ritmova i moderne klasike. Mnogi su pokusavali slicnim pristupom da dizajniraju zvuk koji bi zavredjivao paznju, ali je rezultat ostajao polovican ili ga nije ni bilo.
Puna preporuka od mene, iako sumnjam da postoji neko ko se zanima za savremenu elektronsku scenu, a da u svojoj kolekciji nema ovo pravo remek delo.

*MURCOF - Rostro [Remembranza]