уторак, 29. децембар 2009.

Lista : TOP 10 za 2009. god.

1. LEYLAND KIRBY - Sadly, The Future Is No Longer What It Was [3cd] (History Always Favours the Winners)
2. MOUNTAINS - Choral (Thrill Jockey)
3.
SOLO ANDATA - Solo Andata (12K)
4. SIMON SCOTT - Navigare (Miasmah)
5. ADRIAN KLUMPES/SHOEB AHMED - In Bed We Trust (hellosQuare)
6.
KLIMEK - Movies Is Magic (Anticipate)
7.
BLACK TO COMM - Alphabet 1968 (Type)
8. HEROIN AND YOUR VEINS - Nausea (Verdura)
9. ROME
- Flowers From Exile (Trisol)
10. FEVER RAY - Fever Ray
(Rabid)

Tesko je bilo napraviti listu, zato sto u ovoj godini ima jos odlicnih albuma koji zasluzuju ovde da se nadju. Svaka pozicija na listi od 1-10 ima bar jos 2 do 3 naslova koja bi se mogla prikljuciti, ali eto ja sam izabrao da bas ovi budu predstavljeni. Takodje, zadnje dve pozicije reprezentuju zvuk koji u sustini vec godinama ne slusam, ali su mi ova dva albuma kao izuzetak privukla paznju, pa sam ih uvrstio u top 10.

4 коментара:

  1. uh, taj rome je odličan... leylanda sam samo prvi disk našao i nikako da ga pustim. razočaran sam nauseom, mnogo mi je bolji prošli album hayv.

    i da, veće liste su veći izazov :)

    ОдговориИзбриши
  2. Rome su fenomenalni nema sta.Probaj ili probajte :) da nadjete i starije albume, pun su pogodak.
    Leyland je dosta obiman na 3 cd-a plus sto neke numere traju dvadesetak min i vise, ali je ipak nekako kompletan i ujednacen kao celina i dosao je na prvo mesto, iako ima tu jos kandidata. Sto se tice Heroinaca, u pravu si za to da je predhodni album bolji, ali meni je i ovaj ok i prevagnuo je da dodje na listu kao jedini gitarski.
    Pojma nemam, sve u sustini zavisi od trenutnog raspolozenje...

    ОдговориИзбриши
  3. slucajno sam naleteo na blog preko jazzin.rs i bas sam se obradovao - a onda si me zbunio sa rome totalno. otkud oni iskocise 'leba ti??? s jedne strane mi je super sto si ih stavio na listu, vidi se da nisi opterecen elitizmom, a s druge strane, izgleda da ja jesam - meni taj rome oduvek bio previse predvidiv, da ne kazem nesto gore :). a propos zanra ianva su maestralan album izdali ove godine, mada oni deluju kao zesce ispolitizovan bend (iako uporno tvrde da nisu), overi obavezno ako te ne mrzi, biju rome za dve duzine.
    nemoj da se ljutis, teska sam picajzla kad je u pitanju muzika :). idem da overim ostatak bloga, bas me zivo zanima sta jos ima. pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  4. Ma nema nikakve ljutnje. Sto se Rome tice, nisam se ja tu nesto posebno udubljivao i trazio da pronadjem neki dublji smisao. Postoji drugacija muzika za tako nesto. Jednostavno su mi se svideli (i raniji albumi), kao predstavnici necega sto sustinski ne slusam, sto sam i naveo u tekstu, a opet sam sticajem okolnosti prvo na njih naleteo. S druge strane mi zvuce kao nesto sto moze da razbije stilsku ujednacenost liste. Volim da ih pustim bez nekog opterecenja tekstovima i sl. Siguran sam da u okviru njihovog i srodnih zanrova ima mnogo boljih albuma, ali trenutno u moru svega ostalog sto me vise zanima ne mogu da stignem da bilo sta skinem, a kamoli preslusam. Eto, iskreno za bend koji mi pominjes nisam cuo, pa cu gledati da ih nabavim.
    Ocekujem jos tvojih komentara. Pozdrav.

    ОдговориИзбриши