среда, 1. фебруар 2012.

Download: PLAISTOW - Lacrimosa (Insubordinations Netlabel, 2012)



Novi album 'post-jazz' trija 'PLAISTOW', kao i uvek dostupan za besplatan 'download'. Svaka cast momci !!! Muziku ne treba posebno komentarisati. 
Jednostavna i jednostavno fenomenalna!!!

* PLAISTOW - Lacrimosa [Insubordinations, 2012]
* PLAISTOW  - Live in Strasbourg [2 x video]
 

3 коментара:

  1. Odlican album, hvala na informaciji!!!
    laslo

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala na free downloadu i fantastičnom blogu. Ovo je upravo ono što sam tražio. Plaistow su sredinom oktobra 2013. gostovali u Domu Omladine u Beogradu u okviru Dana švajcarske muzike. Svirali su kao predgrupa Imperial Tiger Orchestra, bendu koji bi najbolje opisali kao new ethio jazz. Za Plaistow nikada ranije nisam čuo ali mi to nimalo nije umanjilo uživanje na koncertu. Bilo je fenomenalno. Pijanista je bravurozan. Sa koliko dinamike, snage, energije svira taj čovek. Osetan je uticaj nove klasične muzike, posebno repetitivnih autora kao što je Phillip Glass ili Steve Reich. Njegovu izuzetnu svirku dopunjavao je bubnjar koji je svemu dodao jednu sjajnu dozu kontrolisane agresije. Uloga kontrabasiste je bila da sve to poveže u "prošije" i u tome je uspeo, mada je on, uslovno rečeno, najslabija karika u lancu.
    U medjuvremenu je Plaistow snimio i objavio još jedan album, koji toplo preporučujem.
    Pozivam te da posetiš moj blog posvećenog muzici etiopije. Deluje opskurno, ali nije baš tako. Za nešto više od 2 godine - 350 000 pregleda.
    http://ethio-pain-music.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala na komentaru i prilicno preciznom opisu koncerta. Prisustvovao sam istom, tako da potpisujem sve sto ste rekli. Basista jeste najslabija karika, ali cemo mu oprostiti zbog mladosti i neiskustva. Ipak je on od skoro u bendu. Predhodni clan koji ih je napustio je neuporedivo bolji, ali se nadam da ce i klinac vremenom ispeci zanat.

    Blog cu obavezno posetiti !
    Pozdrav.

    ОдговориИзбриши